REIDAR architectuur

Appartement Bergen

Probleemstelling opdrachtgever
Linda woont hier al 15 jaar. In die tijd is er weinig aan de woning gedaan. Wij gaan nu hier samen wonen en willen het grondig aanpakken. Naast technische- en comfortverbeteringen, zoals vloerverwarming, nieuwe badkamer en een nieuwe keuken, willen wij ook een slimmere indeling van het appartement. Er is nu veel te veel gangruimte en er is geen relatie
tussen voor en achter. Wij hebben veel ruimte nodig voor opslag.Daarom willen wij graag kasten geïntegreerd hebben in het ontwerp.

Projectomschrijving
Het appartement is in vier delen opgesplitst die dienst doen als woonkamer, keuken, werkkamer en slaapkamer. De scheiding tussen de ruimten wordt gevormd door kasten en schuifdeuren. De kasten zijn zo geplaatst dat ze een logische scheiding vormen tussen de ruimten en dat bij de verschillende ruimten de benodigde kastruimte ontstaat. In de kastobjecten zijn op verschillende plekken schuifdeuren opgenomen. Deze regelen de relatie tussen de ruimten (open of gesloten). Zij zorgen er ook voor dat de routing door het appartement op vele verschillende manieren plaats kan vinden. De schuifdeuren conditioneren de rituelen die zich tussen de twee bewoners afspelen en geven vele mogelijkheden in het gebruik. Door het gebruik van schuifdeuren is ook een relatie tussen voor en achterkant van het appartement ontstaan.