REIDAR architectuur

Recreatiewoning Ruinen

De recreatiewoning, gelegen in een bungalowpark in Drenthe is al jaren in bezit van de familie van de opdrachtgever. Samen met har zus deelt ze de lusten en lasten van dit vakantieverblijf. De bestaande woning was 50 vierkante meter. Door veranderingen in het bestemmingsplan voor het gebied is het mogelijk gemaakt om vergunningsvrij de oppervlak van de huisjes in het park te vergroten naar 100 vierkante meter.

De opdrachtgever wilde graag deze mogelijkheid gebruiken om de slaapkamers te vergroten, een betere badkamer realiseren en een berging aan de woning toevoegen. Ook was het haar wens om de entree te verplaatsen zodat de ontsluiting van de woning en terrein beter zou worden.

Het huisje ligt op een prachtige plek omgeven door bomen en groen met een mooie zichtlijn vanuit de woonkamer. Een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp was dat ondanks een verdubbeling van het bouwvolume, het geheel ook na de verbouwing zou aanvoelen als een mooie klein huisje in het groen. Het bestaande volume is verlengd en gedeeltelijk verbreedt om ruimte te maken voor twee nieuwe slaapkamers en een berging. Waar de slaapkamers oorspronkelijk waren gesitueerd is een nieuwe badkamer gerealiseerd en is ruimte gemaakt voor de nieuwe entreehal. De nieuwbouw is afgewerkt met zwarte houten planken. Het bestaande deel is metselwerk. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een uniforme afwerking van het dak. Het eindresultaat is een nieuw huisje met sporen uit het verleden.