REIDAR architectuur

Verbouw keuken woonboerderij

De woning is een oud boerderijtje die in allerlei fasen zijn verbouwd tot woning. De laatste jaren zijn Caroline en Egbert bezig geweest met een grootscheepse renovatie van hun woning. De laatste onderdeel hiervan was om de keuken te vernieuwen. De bestaande keuken vonden ze te klein, te donker en ze hadden last van tocht.

Om de keuken lichter en ruimer te maken is er een gerond plafond in geplaatst. Dit plafond onderscheid de keuken van de andere ruimten op de begane grond waardoor er een grotere ruimtelijke differentiatie ontstaat. In het ronde plafond zijn twee daklichten geplaatst om daglicht dieper de ruimte in te krijgen.

De keuken is de laatste in een reeks van drie ruimten van straatzijde naar tuin. De ruimten zijn via de gang met elkaar verbonden. Om een directere relatie te leggen tussen de ruimtes zijn er taatsdeuren ertussen geplaatst.

De gevel naar de tuin is redelijk gesloten. Caroline en Egbert wil dat de keuken een beschermd gevoel geeft. Om verschil te maken tussen zomer en winter is er een brede, dichte deur geplaatst tussen keuken en tuin. In de zomer kan die open staan waardoor tuin en keuken dichter bij elkaar komen.